Avem o agricultura puternica, chiar si prin simplul fapt ca suprafata insamantata este mai mare decat suprafata arata.

vineri, 23 noiembrie 2012

Paluownia- Copacul minune


Sau arborele printesei cum i se mai spune, a fost adus in Europa in jurul anului 1970 dupa ce a primit acordul institutiilor in cauza. Acest arbore este si va fi cu mult mai pretuit in viitorul apropiat ca urmare a numeroaselor utilitati pe care le are. De la constructia avioanelor usoare si pana la bordurile masinilor de lux, acest arbore este utilizat pe scara larga in intreaga lume.
Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le stiti inainte de a va apuca sa plantati paulownia pentru comert. Printre aceste lucruri nu se numara si riscuri intrucat dupa tot timpul alocat documentarii in care am aflat cam tot ce se putea despre acest arbore, pot spune ca riscuri sau chiar efecte negative nu exista.
Punctele forte ale acestui arbore sunt:
-viteza uimitoare de crestere. In 8 ani poate ajunge la inaltimea de 20 metri si pot avea un diametru de aproximativ 20 de centimetri. Acest lucru inseamna ca un singur copac poate avea la 8 ani de plantare aproximativ 0.3 metri cubi.
-pretul foarte ridicat. Un singur metru cub din acest arbore costa intre 500-1200 euro.
-puterea de ardere uimitoare. 2 kilograme de lemn de paulownia este echivalentru a 1 litru de motorina.
-frumusetea iesita din comuna florilor acestui arbore. Ca urmare a acestui fapt este plantat in scop ornamental.
-dintr-un hectar de copaci de paulownia se pot scoate aproximativ 800 de kilogramame de miere de albine cu calitati exceptionale.
-imbogateste solul in azot.
-purifica aerul.
-duritatea remarcabila. De aceea este denumit "aluminiul din lemn".

Sunt mult ami mult lucruri pe care le cunosc despre acest arbore si sunt foarte incantat sa imi impart cunostrintele in materie de paulownia cu dumneavoastra. Voi reveni in posturi viitoare cu alte informatii. Daca aveti intrebari nu ezitati sa lasati comment sau sa ma contactati in pagina "Contact".

2 comentarii:

  1. multumesc f. mult de info.....nu cunosc mai nimic despre acest arbore......dar ma intereseaza sa ma apuc de apicultura si din ce vad copacul are porprietati nemaipomenite......de unde se pot cumpara, cat costa.....si ce piata cere mierea de paulownia?! multumesc din nou

    RăspundețiȘtergere
  2. Steel Tiger Iron-Titanium Pen - Titsanium Arts
    Steel tecate titanium Tiger Iron-Titanium Pen. ford ecosport titanium A T-shaped pen microtouch trimmer with a apple watch stainless steel vs titanium blade gap, approximately titanium mens rings one inch. Rating: 3.8 · ‎9 reviews

    RăspundețiȘtergere